Årets første rabarber hos Meyers Madhus

Selvom der har rigtig meget kød på menuen hos Meyers Madshus’ sous vide-kursus onsdag aften, så var det det grønne – asparges, spinat og rødbeder – og især aftenens desserthøjdepunkt rabarberne, der løb med opmærksomheden. Det er netop nu de er kommet i butikkerne, og skær dem i små stykker og bland med 35% sukker (eller honning) og tilbered ved 60° i en time. Server med is, flødeskum eller som vi gjorde: En creme af græsk 10% yoghurt med vaniljesukker (se opskrift på Rabarber med mandelmarengs og vaniljecreme).

Topscorer på kødsiden var en cuvette af ungdyr (gammel kalv/ung ko) der havde fået 8 timer ved 56° før den blev brunet kraftigt af. Smeltende mør og stor smag.

Inden vi satte os til bords til den afsluttende middag skulle der selvfølgelig fotograferes, også de kyllingelår der var blevet glemt på panden og derfor havde fået alt for meget. Når det er sous vide-tilberedt skal det kun have et par minutter på panden for at give en perfekt stegeskorpe. På skiltet havde holdet noteret 1.000° i 18 timer, så der var plads til lidt forbedringer der.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *