Rabarberdessert med mandelmarengs og vaniljecreme

Rabarber tilberedt sous vide (60°/1’00) er i sig selv forrygende: De er møre, saftige og stadig med et fint bid. Put 35% sukker i posen, og resultatet er en færdig ret i sig selv.

Hvis man tilføjer noget knas og en fred creme, så bliver resultatet en dessert med sødme, fedme, sprødhed og lidt syre fra rabarberne:

Mandelmarengs

Smut 100 g mandler og bag dem i en ovn ved 150° til de er gyldne (ikke brune) og tørre.

Blend dem til mel. Pisk 2 æggehvider helt stive og pisk 50 g sukker i.  Vend mandelmelet i og smør ud på bagepapir i et knapt 1 cm tykt lag. Bag mandelmarengsen i den 150° varme ovn i 40-60 min, til overfladen er tør. Ovnlågen skal være på klem (sæt et grydeske i klemme). Sluk ovnen, men luk IKKE lågen, og lad mandelmarengsen afkøle helt (f.eks. natten over).

Mandelmarengsen kan opbevares tørt i et par dage (den må IKKE pakkes ind, så bliver den blød).

Vaniljecreme

Lav en creme af 100 g græsk yoghurt 10% (evt. halvt flødeskum, så bliver det lettere, men ikke så friskt) og 25 g sukker tilsat kornene af 1/2 vaniljestang.

Samling

Bræk/knus marengsen i mundrette stykker på 1-2 cm og fordel i portionsglas.

Læg et lag sous vide-tilberedte rabarber (helst kolde, men kan evt. være lune) over og få noget af saften med.

Slut af med et lag vaniljecreme.

Det bliver endnu mere raffineret hvis man laver to gange 3 tyndere lag.

OBS – server med det samme, ellers bliver marengsen blød af rabarbersaften.

Her tænker du på “Rabarberdessert med mandelmarengs og vaniljecreme”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *