Sous vide-opskrifter: Mange nye tilføjet

Jeg har tilføjet mange nye sous vide-opskrifter på sousvidebogen.dk og ordnet dem i grupper: Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Grønt, Kød, Tilbehør og Generelle opskrifter. Og de populære “Fest uden stress..” er nu udvidet med festopskrifter til en familiefest (f.eks. konfirmation), en studenterfest og en sommerfest (grill-fest) – der er også trin-for-trin-vejledninger til arbejdet, hvor det meste kan laves i ugen op til festen.

Er der noget du gerne vil læse mere om? En opskrift, et tips, et problem, eller…? Skriv til mig i kommentaren her på siden, så skal jeg prøve at hjælpe!

5 meninger om “Sous vide-opskrifter: Mange nye tilføjet”

  1. Hej Karsten
    Jeg bliver meget forvirret når jeg læser forskellige sous vide opskrifter på nettet.
    F.eks. lamme culotte.
    Du anbefaler 59 gr i 4 timer
    http://www.sousvide.dk lyder anbefalingen:
    Culotte ½ kg 56 °C 8 timer.
    Hvordan kan der være så stor forskel. Får man gode resultater med begge fremgangsmåder?

    1. Hej Steen
      Jeg kan godt forstå din forvirring, for der er mange bud på tid og temperatur på lammeculotte (og de fleste andre ting). Forskellige tid/temperatur vil give forskellige resultater, og smag og behag er jo som bekendt forskellig – f.eks. vil nogle helst have kødet smørmørt (længere tilberedning), mens andre gerne vil have tyggemodstand (kortere tilberedning). På samme måde kan nogle lide meget rødt kød (lav temperatur), mens andre foretrækker det rosa eller “well done” (højere temperatur), og temperaturen påvirker ikke blot farven, men også smag og tekstur. Det står der mere om i min bog (se evt. på de sidste sider i det gratis udpluk her https://issuu.com/lr_carlsen/docs/sous_vide_-_l__sepr__ve).
      Når der nu ikke er noget “facit”, men mange forskellige muligheder har jeg i min bog som regel afprøvet flere forskellige, og beskrevet resultatet (og taget et billede) af dem alle. Dette kan du se i det gratis udpluk for lammeculotte ca. i midten af udplukket.
      Mange hilsner
      Karsten

  2. Hej Karsten
    Hjælp til min hukommelse;-) Jeg har haft kæmpe fornøjelse af tilberedning a la sous vide efter deltagelse på dit kursus. Har købt din bog også den er helt uovertruffen👍
    Jeg er desværre kommet afsted på tur uden bogen og fik trang til rabarber, men jeg kan simpelthen ikke huske opskriften, temperatur og tid. Vil du hjælpe mig. Har lovet min svigermor, at jeg vil stå for serveringen her til aften Kristihimmelfartsdag😅
    Mvh og tak
    Klaus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *