Asparges 85°/0:15

Godt til kylling, laks og/eller (rør)æg. Eller med hollandaise.

4 personer (tilbehør til forret)

  • 250 g tykke, grønne asparges
  • 2 g (1/4) tsk salt
  • 20 g smør

Trin 1.   Forbered

  1. Fjern den nederste del, hvor aspargesen er sej og træet— det gøres traditionelt ved at bøje den grønne asparges omkring den nederste tredjedel: Den vil så knække, der hvor den ikke er sej.

Trin 2.   Vakuumer

  1. Fordel aspargesene i poser, så de kan ligge i eet lag, og fordel smør og salt over aspargesene i poserne.
  2. Vakuumer ved maksimalt vakuum.

Trin 3.   Tilbered

  1. Læg poserne i det opvarmede bad i den angivne tid (kun 5-10 min hvis aspargesene er tynde).

Trin 4.   Færdiggør

  1. Hæld væden fra (kog den evt. ind og hæld den over) og læg på et varmt serveringsfad og server straks.
Tid-temperatur-forslag

Asparges 1

60°

1’00

Møre, men med meget sprødt bid. Frisk og rå aspargessmag, god til en grøn salat.

Asparges 2

85°

0’15

Meget møre og lette at tygge, med et lille bid. Meget stor smag af asparges og ærter.

Asparges 3

88°

0’10

Godt bid med lidt sprødt knas. Helt færdige, med god aspargessmag

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.