Bearnaise-essens

Bearnaise-essens kan købes færdig, men er meget let at lave selv og smager godt. Denne opskrift giver en middelkraftig estragonsmag, men juster selv med mængden af estragon.

Stor portion, nok til 20 personers bearnaise, men kan gemmes længe.

  • 200 g tør hvidvin
  • 100 g skalotteløg, hakkede
  • 65 g hvidvinseddike
  • 10 g (4-5 spsk) frisk estragon
  1. Pil og hak løgene, og vej 100 g af.
  2. Skyl og tør forsigtigt estragonen
  3. Kom vin, eddike, løg og estragon i en gryde. Kog op og kog derefter ind ved god varme i 8-10 min. til ca. 1 dl væske
  4. Lad det køle af, gerne natten over på køl hvis der er tid.
  5. Sigt essensen over i en sigte ned i en skål (pres løgblandingen for at få det hele med).
  6. Hæld på en passende beholder (f.eks. en lille flaske).

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.