Familiefest uden stress: De 4 lette trin

Festmaden kan laves i høj kvalitet – nogle gange højere end ellers – med sous vide. Og det meste – især trin 1, 2 og 3 – kan forberedes i ugen op til festen. Så er der stort set kun trin 4 – færdiggørelse – på selve dagen.

       

1. Forbered

2. Vakuumer

3. Tilbered

4. Færdiggør

Festmiddag til 12 personer (bemærk: De fleste opskrifter er til 4 personer)

Ugen før (8 timer)

En uge før (1 time)

3-6 dage før (4 timer)

  • Tilbered dessertens æbler og svesker og læg på køl (1 time).
  • Klargør, vakuumer og tilbered kødet og læg på køl (1/2 time).
  • Lav sovsen, køl af og sæt i køleskab (2-3 timer).

Dagen før (3 timer)

FESTEN (1-2 timer)

1 time før

  • Varm kød og grønt i poserne i et stort fad med varmt vand fra hanen.
  • Opvarm sous vide til 50°.
  • Hak nødder.
  • Lav dessertcreme.
  • Skyl, tør og klargør evt. pynte-krydderurter.
  • Udskær og bag olivensneglene.

½ time før 

  • Tilbered torskestykker direkte fra frost i sous vide.
  • Sæt sovsen til (langsom) opvarmning i en gryde. Smag til.
  • Forvarm evt. fade og tallerkener.
  • Anret og server forret.
  • Tag kødet ud af poserne, dup det helt tørt.
  • Brun kødet og skær det ud.
  • Hæld væde fra grøntsagerne.
  • Anret og server hovedret.
  • Anret og server dessert.