Jul uden stress: De 4 lette trin

Julemaden kan laves i høj kvalitet – nogle gange højere end ellers – med sous vide. Og da det meste – trin 1, 2 og 3 – kan forberedes i ugen op til jul. Så er der kun trin 4 – færdiggørelse – til juleaften.

       

1. Forbered

2. Vakuumer

3. Tilbered

4. Færdiggør

Arbejdet FØR juleaften (8-10 timer)

En uge før (1 times arbejde)

  • Spræng evt. kødet
  • Klargør og pak kødet

3-6 dage før (3-4 timers arbejde)

  • Tilbered andebryst og flæskesteg, køl af og læg i køleskab (1 time).
  • Sæt andelårene over til næste dag.
  • Lav sovsen, køl af og sæt i køleskab (2-3 timer).

2-3 dage før (2 timer)

  • Klargør og vakuumer grønt og ekstra flæskesvær.

Dage før (2 timer)

  • Tilbered grønt. Køl og læg i køleskab. Tilbered flæskesvær.

JULEAFTEN er der kun et par timers arbejde tilbage

Juleaftens dag (1 time)

  • Varm kød og grønt i poserne i et stort fad med varmt vand fra hanen (eller 55° i sous vide). Tænd ovnen på 230°.

En halv time før spisetid

  • Sæt sovsen til (langsom) opvarmning i en gryde. Smag til.
  • Tag kødet ud af poserne og læg det på en rist i en bradepande i den varme ovn (steg evt. andebryst på panden).
  • Brun kartoflerne.