Kammusling – 50°/0’20

Kammuslinger har godt af at blive svitset hårdt, men kort på panden. Får de for længe, bliver de tørre og trevlede, og for de får kort, er de stadig rå inden i. Men tilbered dem sous vide først, og giv dem så 45 sek. på en brandvarm pande, så bliver de karamelliserede og sprøde udenpå, og netop tilberedte og saftige inden i. Man kan have dem liggende i fryseren i sous vide-poser, og så kan se tilberedes direkte fra frost (læg 10 minutter til tilberedningstiden).

4 personer (tilbehør)

  • 4 store (eller 8 ikke så store) kammuslinger
  • 1/2 tsk salt
  • Revet skal af 1/4 citron

Trin 1. Forbered

  1. Fordel saltet på kammuslingerne.

Trin 2. Pak/vakuumer

  1. Fordel dem i en eller flere poser, så de ligger i eet lag.
  2. Vakuumer minimalt hvis ferske, maksimalt hvis frosne.

Trin 3. Tilbered

  1. Læg posen i det opvarmede vand i den angivne tid.

Trin 4. Færdiggør

  1. Tag kammuslingerne ud af posen og læg dem på køkkenrulle, og dup dem tørre på begge sider.
  2. Opvarm klaret smør på en pande til 180° og svits kammuslingerne 30 sek. på hver side.
  3. Riv evt. citronskal over og kværn peber på.

Passer meget fint sammen med spinat.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.