Kantarelstuvning

Godt til rødt kød som oksemørbrad.

4 personer (tilbehør)

  • 25 g skalotteløg
  • 25 g smør
  • 200 g kantareller
  • 40 g rødvin
  • 50 g piskefløde
  • Timiankviste til pynt
  1. Pil skalotteløgene og skær dem i små tern.
  2. Rens kantarellerne: Børst snavs af, skyl hvis nødvendigt, men tør dem straks så de ikke bliver bløde. Skær meget store svampe i mundrette stykker.
  3. Steg løgene i smørret til løgene er bløde og gennemsigtige, men ikke brune.
  4. Skru op til høj varme, og tilsæt så kantarellerne, lidt timian og steg 5 min. Tag nogle kantareller fra til pynt.
  5. Tilsæt rødvin, evt. kødsaft fra retten og piskefløde og kog ind.
  6. Tilsæt de ekstra kantareller og smag til med salt og peber. Pynt evt. med lidt timiankviste.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.