Kvædemarmelade – 90°/12:00

Kvædemarmelade indeholder sukker og citronskiver, der sammen med den tilberedt kvæde giver en dyb bitter/sød-smag, der er et godt modspil til søde og/eller fede desserter eller som supplement til ost. Marmeladen kan gemmes i lang tid i køleskab.

15 personer (tilbehør til ost eller dessert)

  • 2 kvæder á ca. 350 g
  • 175 g sukker (75% af klargjort kvædevægt)
  • 50 g (1) økologisk citron (20% af klargjort kvædevægt)

Trin 1. Forbered

  1. Fyld en stor skål halvt med koldt vand og pres saften af en halv citron ud i vandet (kvæderne opbevares her efter klargøring så de ikke bliver brune).
  2. Skræl kvæderne og læg dem i citron-vandet efterhånden.
  3. Flæk kvæderne og grav kernehuset ud med et melonjern (eller en teske). Fjern også stilk og blomst.
  4. Skær de halve kvæder over på tværs, og derefter i ½ cm tykke skiver.
  5. Skyl og tør citronerne og skær dem i ½ cm tykke skiver.

Trin 2. Pak/vakuumer

  1. Læg kvæderne i poser så de kan ligge i eet lag.
  2. Vej hver pose, og kom 75% sukker og 20% citronskiver i.
  3. Vakuumer ved middel-hård vakuum.

Trin 3. Tilbered

  1. Tilbered i den angivne tid.
  2. Efter tilberedning: Køl af et kvarter i koldt rindende vand, og læg så posen på køl.
  3. (Efter tilberedning kan posen opbevares på køl i lang tid.)

Trin 4. Færdiggør

  1. Åbn posen og tag en passende mængde over i en skål (det er smager kraftigt, så der skal ikke bruges mere end 20-30 g/portion).

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.