Laksesalat 50°/0:25

Laks skal helst have været frosset i 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Brug gerne de  portionsstykker der findes frosne i butikkerne, og pak dem om mens de er frosne. Salt og vakuumer dem og tilbered dem så direkte mens de er frosne.

8 personer (forret). Alle angivelser er i klargjort vægt

  • 5 x 100 g frosne laksestykker (eller lakseørred)
  • 1 tsk (5 g) salt
  • 125 g fennikel
  • 100 g forårsløg
  • 80 g cornichoner
  • 250 g cherrytomater
  • 75 g kapers
  • 150 g græsk yoghurt (10%)
  • Salt og peber
  • 60 g (1) limesaft (evt. citron)
  • 1-2 hjertesalat
  • 8 store kviste dild

Trin 1.   Forbered

  1. Tag laksestykkerne ud af frostemballagen.
  2. Krydr med salt på kødsiden.

Trin 2.   Pak/vakuumer

  1. Læg laksestykkerne i vakuumpose med lidt afstand, så varmen kan komme til fra alle sider.
  2. Vakuumer ved maksimalt tryk.
  3. Læg straks på frost igen hvis fisken ikke skal tilberedes med det samme..

Trin 3.   Tilbered

  1. Tilbered ved den ønskede temperatur i den angivne tid.

 Trin 4.   Færdiggør

  1. Køl af i koldt vand 15-20 min.
  2. Fjern evt. skind og del i flager/mos let. Sæt på køl, evt. til næste dag.
  3. Kapers og cornichoner skylles og hakkes fint.
  4. Fennikel og forårsløgene renses, og skæres i 2 mm tern.
  5. Tomater hakkes groft og væden vrides ud.
  6. Salaten skylles og tørres og skæres i strimler.
  7. Skyl og tør dilden.
  8. I en stor skål blandes alle ingredienserne (undtagen salatblade og dild) og smages til med salt, peber og limesaft. Kan nu vente på køl i op til 3-4 timer.
  9. Anret på tallerkener eller fad med den strimlede salat, og pynt med dildkviste og server et stykke ristet brød til, smørristede 2x2x10 cm bjælker af rugbrød, eller ovntørrede rugbrødsflager.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.