Løgmarmelade med balsamico 85°/2:00

Godt som tilbehør til svinemørbrad med rugbrød med sin syrlige fedme. Kan holde sig i ugevis i posen, og derefter en uges i en lukket beholder i køleskabet.

8 personer (tilbehør)

  • 300 g (2) løg
  • 30 g olivenolie
  • 15 g balsamisk eddike
  • 30 g (rør)sukker
  • 6 g salt
  • Peber
  • Evt. timian-kviste

Trin 1. Forbered

  1. Pil løgene og flæk dem på langs.
  2. Skær dem i 2-3 mm skiver.
  3. Bland alle ingredienserne godt.

Trin 2. Pak/vakuumer

  1. Hæld det i en lynlåspose (hvis du har en kammervakuummaskine, man du bruge almindelige poser til den).
  2. Vakuumer maksimalt i en kammervakuummaskine (eller brug lynlåsposer).

Trin 3. Tilbered

  1. Læg posen i det opvarmede vand i den angivne tid.

Trin 4. Færdiggør

  1. Afkøl og læg på køl, gerne i flere timer.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.