Maj

Asparges

Anbefalet tilberedning: 85°/0’15.
Resultat: Meget møre og lette at tygge, med et lille bid. Meget stor smag af asparges og ærter.
Anbefalet ret: Asparges med røræg og spansk skinke.

Se andre tilberedninger og forslag til retter i SOUS VIDE i dit eget køkken.

Også godt i denne måned

Cuvette af ungdyr – grill-hittet!

Anbefalet tilberedning: 56°/6’00 (hvis det er kød af en ældre okse, så giv det 2-4 timer mere – er det kød af kalv, så giv det 1-2 timer mindre). Efter sous vide-tilberedning skal det have 1-2 minutter (ikke mere!) på hver side på en brandvarm grill. Kødet kan tilberedes flere dage i forvejen, køles ned – og så varmes 1-2 timer i varmt hanevand før grillning.
Resultat: Rødt, meget saftig og ret mørt kød med tydelig tyggemodstand. Stor smag af okse.
Anbefalet ret: Cuvette med nye kartofler og en stor grøn salat med rå asparges i tynde skiver.

Gulerødder

Anbefalet tilberedning: 85°/1’00 (hvis det er helt nye, spæde gulerødder, så kun den halve tid).
Resultat: Helt færdig. Lidt blød, men med konsistens og bid. Sødme og dybde i smagen. Intens farve.
Anbefalet ret: Gulerødder glaseret i smør med timian.