Bagte æbler

Æbler skal bages ved ret høj varme, eller bliver de bløde før overfladen karamelliserer. Godt til fede retter som and og flæskesteg, gerne med syrligt fyld af f.eks. tranebærkompot.

8 personer som tilbehør

  • 4 madæbler

Trin 1.   Forbered

  1. Skær æblerne over på midten (så stilken er på det ene stykker, og blomsten på det andet).
  2. Fjern kernehuset med en lille kniv eller et melonjern. Skær stilk og blomst af så mindst muligt af æblet fjernes.

Trin 2 Tilbered

  1. Bag i en 280° varm ovn i ca. 20 min til overfladen bliver lidt brun.
  2. Tag ud og køl af på en rist.

Server med en klat syltetøj (f.eks. tranebærkompot) i midten.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.