Flæskesvær 85°/1’30

Flæskesvær bliver bedst, hvis man skærer den i strimler på 2 cm så varmen kan komme til fra siderne også.

Sværen kan tilberedes sous vide i samme bad som grøntsagerne (85°) for at blive møre og derefter brunes ved 200° (varmluft) i ca. 20-25 minutter for at blive sprød. Sværen kan tilberedes dagen i forvejen og opbevares i en lufttæt beholder efter afkøling. Man kan krydre sværstrimlerne før de kommer i ovnen og få nogle uimodståelige snacks.

 4 personer

  • 200 g fersk spæk med svær (køb svær skåret af kammen hvis du kan vælge)
  • 10 g (1,5 tsk) salt

Trin 1.   Forbered

  1. Del sværen i strimler bortset fra de sidste millimeter, så alle sværene stadig hænger sammen i den ene ende.

Trin 2.   Pak/vakuumer

  1. Saml sværene ved siden af hinanden til en samlet plade i eet lag i en pose.

Trin 3.   Tilbered

  1. Læg posen i det opvarmede bad i den angivne tid.

(Køl posen ned i isvand og læg den i køleskabet hvis maden først skal spises senere. Den kan holde sig mindst en uge.)

Trin 4.   Færdiggør

  1. Tag sværen op og ud af posen, dup den grundigt så den bliver så tør som muligt med et viskestykke (køkkenrulle hænger i).
  2. Skær sværen helt igennem, dvs. opdel stykket i individuelle svær.
  3. Massér saltet grundigt ind i sværene
  4. Sæt sværene med lidt mellemrum på en rist i en dyb bageplade (så fedtet kan løbe fra) i en 200° ovn (varmluft) i ca. 20-25 min til sværen er mørk og sprød.
  5. Køl af på en rist, og opbevar derefter i en tætsluttende beholder.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.