Flæskesvær 85°/1:30

Sværen kan tages mange steder fra, men den bedste kommer fra kammen. Den kan tilberedes sous vide sammen som grøntsager (85°) for at blive mør og derefter brunes i ovn for at blive sprød. Sværen kan tilberedes dagen i forvejen og opbevares i en lufttæt beholder efter afkøling.

4 personer (snack, forret eller tilbehør)

  • 200 g flæskesvær, skåret ud i strimler
  • 10 g salt

  1. Massér salt grundigt ind i sværene.
  2. Saml sværene ved siden af hinanden til en samlet plade i ét lag i en pose.
  3. Pak, så posen presses godt sammen.
  4. Tilbered 85°/1:30.
  5. Tag sværen op og ud af posen, dup den grundigt med et viskestykke (køkkenrulle hænger i), så den bliver så tør som muligt.
  6. Sæt sværene med lidt mellemrum på en rist eller hullet bageplade i en dyb bageplade (så fedtet kan løbe fra) i en 200° ovn (varmluft) i ca. 20-25 min. til sværen er mørk og sprød.
  7. Køl af på en rist og opbevar derefter i en tætsluttende beholder (holder sig et par dage, kan evt. lunes kort før servering).
  8. Server evt. med guacamole (side 394) eller brombærsyltetøj.
Sous vide 2.0Opskrift fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019