Guacamole

Guacamole er en frisk og evt. stærk dip til chips, tortillas – eller flæskesvær! Er også fin til sous vide-tilberedt hvid fisk som torsk, men her skal man nok udelade hvidløg og chili for ikke at overdøve den sarte fiskesmag. Guacamolen kan vakuumeres og gemmes en dags tid.

 4 personer

  • 125 g (1 stk) avocado
  • 15 g forårsløg
  • 40 g (1/2 middelstor) tomat
  • 1/4 fed hvidløg
  • 2 g (1/2 lille) chili, ikke for stærk
  • 5 g (halvt lille bundt) koriander
  • 4 g limesaft (af en kvart lime)
  1. Skyl og tør alt det grønne (undtagen avocado), del tomaten og skrab kerner, væde og ribber ud. Skær alt i små tern (3×3 mm), skær hvidløget superfint.
  2. Pres limesaften.
  3. Mos avocadokødet en stor skål og bland resten i. Smag til med salt, peber og limesaft.

 

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.