Gulerødder 85°/1:00

Tilberedt sous vide bliver gulerødderne netop møre med et lille bid, en fin sødme og stor smag af gulerødder.

 4 personer som tilbehør

  • 200 g gulerødder (gerne forskellige farver)
  • 1 g (1/4 tsk) salt
  • 10 g smør
  • 1-2 friske timiankviste

Trin 1.   Forbered

  1. Skræl gulerødderne, flæk meget tykke eksemplarer.

Trin 2.   Pak/vakuumer

  1. Fordel gulerødderne i vakuum-pose(r) så de ligger i eet lag, fordel salt og smør i hver pose. Hvis der er lilla gulerødder, skal de pakkes i en separat pose, ellers vil de misfarve de andre.
  2. Vakuumer ved maksimalt tryk.

Trin 3.   Tilbered

  1. Læg posen i det opvarmede vand i den angivne tid.

Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:

  • Lad maden blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan den holde sig nogle dage på køl.
  • Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand en halv time for at lune maden.

Trin 4.   Færdiggør

  1. Opvarm på en af disse måder:
    1. Opvarm i hanevarmt vand i posen i 30 min. Åbn og hæld væden fra.
    2. Ovn: Hæld gulerødderne i et ovnfast fad og sæt det i en 85° varm ovn i 15-20 min.
    3. Grill/pande: Grill gulerødderne på en maksimal varm (grill)pande eller havegrill i 45 sek. på hver side.
  2. Fordel gulerødderne på serveringsfad og pynt med timianblade/kviste og salt og groftkværnet peber.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.