Kartofler, krydder- 85°/1:30

Som ”almindelige” kartofler, men krydret med krydderurter som timian, persille eller rosmarin. Godt til rødt kød.

 4 personer som tilbehør

  • 600 g faste kartofler af mellemstørrelse
  • 25 g smør
  • 6 g (en stor tsk) salt
  • Skyllede (og skoldede) krydderurter som rosmarin, timian eller persille

Trin 1.   Forbered

  1. Skræl eller skrub kartoflerne (om vinteren er skrællen tyk og bliver ikke mør i sous vide) og skær evt. store kartofler i stykker på max 4-5 cm.
  2. Skyl krydderurterne grundigt (skold dem evt.).

Trin 2.   Pak/vakuumer

  1. Læg kartoflerne i posen i et lag og fordel smør og saltet over. Kom krydderurter ved.
  2. Pak ved maksimum tryk.

Trin 3.   Tilbered

  1. Læg posen i det opvarmede vand i den angivne tid.

Hvis kartoflerne tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:

  • Lad kartoflerne blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan kartoflerne holde sig nogle dage på køl.
  • Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand en halv time for at lune maden.

Trin 4.   Færdiggør

  1. Hæld væden fra og hæld kartoflerne i et opvarmet fad og server straks.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.