Nye kartofler med ærter og dild 85°/1:00

Sommerens nye kartofler skal have lidt mindre tid end vinterudgaverne, og til den milde smag passer ærter og dild godt.

 4 personer som tilbehør

  • 600 g nye kartofler
  • 25 g smør
  • 6 g (en stor tsk) salt
  • 125 g ærter
  • 1 kvist dild

Trin 1.   Forbered

  1. Skrub kartoflerne og skær evt. store kartofler i stykker på max 4-5 cm.

Trin 2.   Pak/vakuumer

  1. Læg kartoflerne i posen i et lag og fordel smør og saltet over.
  2. Pak ved maksimum tryk.

Trin 3.   Tilbered

  1. Læg posen i det opvarmede vand i den angivne tid.

Hvis kartoflerne tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:

  • Lad kartoflerne blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan kartoflerne holde sig nogle dage på køl.
  • Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand en halv time for at lune maden.

Trin 4.   Færdiggør

  1. Bælg ærterne (hvis de er frosne så overhæld dem med kogende vand i 1 min).
  2. Skyl, tør og pluk dilden.
  3. Hæld kartoflerne inkl. væden i en skål og bland med ærterne.
  4. Hæld det i et opvarmet fad, pynt med dild og lidt groft salt og kværnet peber og server straks.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.