Selleristave 85°/0’45

Knoldselleri får en fin, sød og mild selleri- og nøddesmag når den bliver sous vide-tilberedt og konsistensen bliver saftig med et godt bid. Grillningen giver ekstra nøddesmag og lidt brændte elementer som kontrast til det søde.

 4 personer som tilbehør eller en del af flere retter

  • 600 g knoldselleri 
  • 15 g smør
  • 6 g (en stor tsk) salt
  • 1 citron

Trin 1.   Forbered

  1. Skræl sellerien og skær den i 3 cm tykke skiver.
  2. Skær skiverne i 3 cm stave.
  3. Skær citronen i tynde skiver.

Trin 2.   Pak/vakuumer

  1. Læg stavene i posen i et lag og fordel smør og salt over. Fordel citronskiverne.
  2. Pak ved maksimum tryk.

Trin 3.   Tilbered

  1. Læg posen i det opvarmede vand i den angivne tid.

Hvis selleristavene tilberedes sous vide nogle dage i forvejen: Lad stavene blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan det holde sig nogle dage på køl.

Trin 4.   Færdiggør

  1. Hæld væden fra og dup stavene tørre.
  2. Opvarm en grillpande (eller en havegrill) til maksimal varme og grill stavene ca. 1 min på over- og underside.
  3. Server med salt og friskkværnet peber.

Selleriskiverne kan også tilberedes som skiver. Man kan evt. anrette med (ristede) græskarkerner.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.