Majskolber 75°/1:00

Sous vide-tilberedningen bevarer bid og en sød, stor smag af majs.

 4 personer (del af tilbehør til hovedret)

  • 2 majskolber
  • 2 g (1 lille tsk) salt
  • 15 g smør
  • (evt. ekstra 35 g smør til servering)
  • Evt. tomatsalsa
    • 125 g tomater
    • 25 g rødløg
    • 25 g bladselleri
    • Olie/eddike
    • Purløg

Trin 1.   Forbered

  1. Fjern blade og tråde, skyl og dup tør.
  2. Skær evt. fodende af.
  3. Fordel i poser sammen med salt og smør fordelt over hver kolbe (del ikke kolberne endnu, de bliver bare tørre af det).

Trin 2.   Pak/vakuumer

  1. Vakuumer ved hård vakuum.

Trin 3.   Tilbered

  1. Tilbered maden ved den ønskede temperatur i den angivne tid.

Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:

  • Lad maden blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan den holde sig nogle dage på køl.
  • Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand en halv time for at lune maden.

Trin 4.   Færdiggør

  1. Klip posen op og hæld væden fra (kan evt. koges ind til sauce hvis man vil).
  2. Del hver kolbe i 2-4 stykker og læg på opvarmet serveringsfad. Giv evt. koldt smør til (eller lav en frisk salsa af små tern af tomat, selleri og rødløg i en olie/eddikedressing).

Andre tid/temperatur-forslag

Majskolbe, hel 1 60° 0:15 Sprød, lidt rå og salatagtig. Fin majs/ærtesmag. Majskornene er gode skrællet af til en salat.
Majskolbe, hel 2 75° 1:00 Rund, blød smag og dyb smag af majs. Sprødt bid. Velegnet til at gnave direkte fra kolben.
Majskolbe, hel 3 85° 0:30 Meget mør, rund og sød smag. Blød og helt færdig konsistens.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.