Risalamande 100°/1’00

Risalamande bliver ikke markant bedre af at blive tilberedt sous vide, men det er nemt, fordi man blander ingredienserne, putter dem i en pose og koger dem i 1 time og lader dem køle af. Der er ikke noget der kan brænde på, eller som kræver omrøring eller opsyn. 

Server med kirsebærsovs (traditionelt), eller med sirup eller syltet frugt.

6-8 personer, giver ca. 1.000 g

  • 100 g grødris
  • 600 g sødmælk
  • 30 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 35 g mandler
  • Citronskal
  • 200 g piskefløde

Trin 1.   Forbered

  1. Bland ris, mælk, sukker og vanilje i en pose.

Trin 2.   Pak/vakuumer

  1. Vakuumer i kammervakuum (eller brug lynlåspose der er beregnet til kogning).

Trin 3.   Tilbered

  1. Læg posen i en gryde med kogende vand i den angivne tid.
  2. Sluk og lad posen køle helt af i vandet i flere timer, gerne natten over.
  3. (Læg derefter posen i køleskabet hvis maden først skal spises senere.).

Trin 4.   Færdiggør

  1. Smag evt. til med reven citronskal.
  2. Pisk fløden til luftigt skum (ikke for meget).
  3. Skold, smut og hak mandlerne (undtagen en + en i reserve!)
  4. Vend flødeskum og hakkede mandler i.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.