Risalamande 100°/1:00

Risalamande bliver ikke markant bedre af at blive tilberedt sous vide, men det er nemt, fordi man blander ingredienserne, putter dem i en pose og koger dem i 1 time og lader dem køle af. Der er ikke noget, der kan brænde på, eller som kræver omrøring eller opsyn. Server med kirsebærsovs (traditionelt) eller med sirup, syltet frugt eller ribsgele (side 324).

6-8 personer, giver ca. 850 g

  • 100 g grødris
  • 600 g sødmælk
  • 30 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 35 g mandler
  • Citronskal
  • 200 g piskefløde
  1. Bland ris, mælk, sukker og vanilje i en pose.
  2. Vakuumer i kammervakuum (eller brug lynlåspose der er beregnet til kogning). (Væske i posen? Se side 414)
  3. Læg posen i en gryde med kogende vand i den angivne tid. Masser posen 2-3 gange undervejs for at fordele grynene.
  4. Sluk og lad posen køle helt af i vandet i flere timer.
  5. Smag til med salt og evt. revet citronskal.
  6. Pisk fløden til luftigt skum (ikke for meget).
  7. Skold, smut og hak mandlerne (undtagen en og en i reserve!)
  8. Vend flødeskum og hakkede mandler i.
Sous vide 2.0Opskrift fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019