Sveske/æblekompot 85°/1’00

 4 personer som tilbehør

  • 125 g madæbler
  • 80 g svesker uden sten
  • 20 g andefedt (koldt, så det ikke suges ud af posen)
  • 1 kvist timian
  • 5 g (1/2 tsk) salt

Trin 1.   Forbered

  1. Skræl, udkern og skær æblerne i mundrette stykker.
  2. Hak sveskerne groft.
  3. Bland med 50 g andefedt, en kvist timian og smag til med salt og peber.

Trin 2.   Pak/vakuumer

  1. Læg i pose (evt. flere så det ikke bliver mere end 3-4 cm tykt).
  2. Vakuumer ved maksimalt tryk.

Trin 3.   Tilbered

  1. Læg posen i det opvarmede bad i den angivne tid.

Hvis du tilbereder maden nogle dage i forvejen:

  • Køl hurtigt poserne ned i isvand/rindende vand og læg på køl. Her kan det holde sig i mindst 1 uge
  • Når maden skal færdiggøres: Læg poserne i hanevarmt vand (ca. 55°) i en halv time for at lune maden.

Trin 4.   Færdiggør

  1. Tag kompotten ud af posen og læg den på det opvarmede serveringsfad

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.