4 personer som tilbehør
- 125 g madæbler
- 80 g svesker uden sten
- 20 g andefedt (koldt, så det ikke suges ud af posen)
- 1 kvist timian
- 5 g (1/2 tsk) salt
Trin 1. Forbered
- Skræl, udkern og skær æblerne i mundrette stykker.
- Hak sveskerne groft.
- Bland med 50 g andefedt, en kvist timian og smag til med salt og peber.
Trin 2. Pak/vakuumer
- Læg i pose (evt. flere så det ikke bliver mere end 3-4 cm tykt).
- Vakuumer ved maksimalt tryk.
Trin 3. Tilbered
- Læg posen i det opvarmede bad i den angivne tid.
Hvis du tilbereder maden nogle dage i forvejen:
- Køl hurtigt poserne ned i isvand/rindende vand og læg på køl. Her kan det holde sig i mindst 1 uge
- Når maden skal færdiggøres: Læg poserne i hanevarmt vand (ca. 55°) i en halv time for at lune maden.
Trin 4. Færdiggør
- Tag kompotten ud af posen og læg den på det opvarmede serveringsfad
(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.