Svinemørbrad 58°/1:00

Svinemørbrad bliver let tørt og hårdt, men sous vide-tilberedning kan gøre det mørt og saftigt. Det bliver ekstra godt, hvis man først letsprænger kødet i en 1,5% salt/sukker-lage i et døgns tid.

 4 personer

  • 1 svinemørbrad på 500 g
  • 4 g (1 tsk) salt

Trin 1. Forbered

  1. Afpuds mørbraden (især sener skal fjernes)
  2. Fordel saltet på kødet.

Trin 2. Pak/vakuumer

  1. Kom det i en pose og vakuumer ved middel vakuum.

Trin 3. Tilbered

  1. Læg posen i det opvarmede bad i den angivne tid.

Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen

  • Lad maden blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge.
  • Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand en halv time for at lune maden.

Trin 4. Færdiggør

  1. Åbn posen og læg kødet på køkkenrulle, og dup det HELT tørt på begge sider
  2. Opvarm (klaret) smør på en pande til 180°.
  3. Svits kødet 30 sek på alle 4 sider.
  4. Skær i 1-2 cm tykke skiver, anret på forvarmede tallerkener (eller et serveringsfad) og server straks.

Godt sammen med agurkesalat eller løgrelish.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.