Tranebærkompot 85°/1:00

Tranebærkompot er et friskt/syrligt modspil til fede retter som andelår, andebryst eller flæskesteg. Fint sammen med bagte æbler.

8 personer som tilbehør

  • 200 g tranebær
  • 100 g flormelis (evt. alm. sukker, men det opløses ikke helt ved den korte tilberedning)

Trin 1.   Forbered

  1. Bærrene skylles og dårlige bær, blade etc. sorteres fra

Trin 2 Pak/vakuumer

  1. Kom bær og sukker i en pose og vakuumer ved maksimalt vakuum.

Trin 3 Tilbered

  1. Læg posen i det opvarmede bad i den angivne tid.

Trin 4 Færdiggør

  1. Smag til med mere sukker hvis nødvendigt (skal være ret friskt/skarpt i smagen)
  2. Køl af og opbevar i køleskab (kan holde sig i ugevis).

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.