Perleløg, syltede – 85°/1:00

Syltede perleløg er godt som syrligt modspil til stegt kød. Det kan holde sig i ugevis tildækket på køl.

8-10 personer (tilbehør)

  • 250 g perleløg (køb dem evt. klargjorte og frosne)
  • 100 g æbleeddike
  • 70 g sukker
  • 1 tsk hele peberkorn
  • 1 tsk hele korianderfrø

Trin 1.   Forbered

  1. Hvis løgene er friske (ellers gå til trin 2):
    1. Perleløgene kommes i kogende vand i 30-40 sek (for at blødgøre skallen) og derefter i iskoldt vand.
    2. Skær det alleryderste af rodenden af, og pil derefter skallen af med en lille, skarp kniv.

Trin 2.   Pak/vakuumer

  1. Bland eddike, sukker, peberkorn og korianderfrø i en vakuumpose, og læg den i en fryser 1 time, så væsken fryser.
  2. Kom de pillede (hele) løg ned i posen og vakuumer ved maksimalt tryk.

Trin 3.   Tilbered

  1. Læg posen i det opvarmede bad i den angivne tid.

Trin 4.   Færdiggør

  1. Køl ned og læg på køl, og lad det gerne trække i flere timer.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.