Rodfrugtpuré – 85°/2’00

Godt til rødt kød som oksemørbrad.

4 personer (tilbehør)

  • 150 g gulerødder
  • 150 g persillerod
  • 150 g kartofler
  • 150 g knoldselleri
  • 2g (1/2 tsk) salt
  • 75 g smør

Trin 1. Forbered

  1. Skræl grøntsagerne og skær dem i små stykker.

Trin 2. Pak/Vakuumer

  1. Kom grøntsagerne i en pose sammen med de øvrige ingredienser.
  2. Vakuumer ved maksimalt tryk.

Trin 3. Tilbered

  1. Læg poserne i det opvarmede bad.

Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:

  • Lad maden blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge.
  • Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand en halv time for at lune maden.

Trin 4. Færdiggør

  1. Hæld indholdet i en skål og mos med en kartoffelmoser eller ved at støde med et håndpiskeris – brug IKKE blender, da det så bliver til klister.
  2. Smag til med salt og peber.

 

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.