Sommerfest uden stress: De 4 lette trin

Festmaden kan laves i høj kvalitet – nogle gange højere end ellers – med sous vide. Og det meste – især trin 1, 2 og 3 – kan forberedes i ugen op til festen. Så er der kun stort set trin 4 – færdiggørelse – på selve dagen, gerne med grillen som centrum.

       

1. Forbered

2. Vakuumer

3. Tilbered

4. Færdiggør

Festmiddag til 12 personer (bemærk: De fleste opskrifter er til 4 personer)

Ugen før (7-8 timer)

3-6 dage før (3 timer)

Dagen før (6 timer)

  • Tilbered rodfrugtmos, gulerødder, majs og selleristave, køl ned i poserne og læg i køleskab (2 timer).
  • Lav cremen til hovedretten. (½ time).
  • Tilbered laksestykkerne og lav laksesalaten, men ikke det grønne og brødet (1-2 timer).
  • Tilbered blommer og læg på køl i poserne (½ time).
  • Rist pistacienødder, køl af og læg i tætsluttende beholder (15 min).
  • Tilbered guacamole til flæskesvær, vakuumer og læg på køl (½ time).
  • Bag flæskesvær i ovnen, køl af og læg i tætsluttende beholder (½ time).

FESTEN (2 timer)

2 timer før

  • Lun grønsagerne i poserne i et stort fad med varmt vand fra hanen.
  • Lun kødet i poserne i et andet stort fad med varmt vand fra hanen.
  • Mos rodfrugterne og færdiggør dem.
  • (Lav evt. en grøn salat.)
  • Lav dessertcreme.
  • Skyl, tør og klargør evt. pynte-krydderurter.
  • Rist brødet til laksen og færdiggør laksesalaten.

½ time før 

  • Forvarm evt. fade og tallerkener.
  • Hæld væde fra grøntsagerne.
  • Dup kødet tørt, og grill/brun det.
  • Anret og server hovedret
  • Anret og server dessert.