Tomatsalat

God til stegt kød sammen med sprødt brød eller pasta. Til lam kan man tilføje oliven og feta. 

4 personer (tilbehør). Alle angivelser er i klargjort vægt

  • 400 g tomater
  • 30 g rødløg
  • 10 g (1 spsk) tyk balsamicoeddike
  • 30 g god olivenolie
  • 10 g (20 blade) basilikum
  • Salt og peber
  1. Skyl og tør tomater og basilikumblade.
  2. Skær tomaterne i 2-3 mm skiver (endeskiverne kan udelades).
  3. Pil løget og skær i det i meget tynde skiver (ringe), evt. på mandolin.
  4. Fordel tomaterne på fadet og drys løgringe og basilikumblade over.
  5. Hæld striber af balsamico og olie over og krydr med salt og peber.
  6. Server straks!

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.