Torsk (fra frost) 50°/0:30

Torsk skal helst have været frosset i 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Brug derfor de udmærkede rygstykker (“loins”) der findes frosne i butikkerne. Salt og vakuumer dem igen mens de er frosne (evt. i god tid) og tilbered dem så direkte fra frost, det er bedre end at tø op først. Køb gerne lidt ekstra for at have dem liggende klar i fryseren, så man altid kan tilberede god mad med kort varsel.

4 personer (forret)

  • 2 x 130 g frossen torskefilet (helst rygstykker)
  • 1 tsk maldonsalt
  • 1/2 dl olivenolie
  • 30 g tørt, hvidt brød uden skorpe
  • 30 g sortfodsskinke (eller Parma-skinke)
  • 1 lille bundt purløg

Trin 1.   Forbered

  1. Tag stykkerne ud af posen, del hvert stykke i 2 og salt dem.

Trin 2.   Pak/vakuumer

  1. Læg fiskestykkerne med lidt mellemrum i en pose.
  2. Vakuumer med maksimalt vakuum. Læg på frost hvis det ikke skal tilberedes med det samme.

Trin 3.   Tilbered

  1. Tilbered ved den ønskede temperatur i den angivne tid.

Trin 4.   Færdiggør

  1. Skær posen op hele vejen rundt, så det øverste lag kan løftes af. Løft forsigtigt fisken (den falder let fra hinanden) over på tallerken/fad med en paletkniv.
  2. Server på avocadostykker eller guacamole, og drys med skinke/brødknas.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.