Torsk (fra frost) med avocado 50°/0:30

Torsk skal helst have været frosset i 24 timer, så evt. parasitter er dræbt. Brug derfor de udmærkede rygstykker (“loins”) der findes frosne i butikkerne. Salt og vakuumer dem igen mens de er frosne (evt. i god tid) og tilbered dem så direkte fra frost, det er bedre end at tø op først. Køb gerne lidt ekstra for at have dem liggende klar i fryseren, så man altid kan tilberede god mad med kort varsel.

4 personer (forret)

  • 2 x 130 g frossen torskefilet (helst rygstykker)
  • 1 tsk maldonsalt
  • 1 lille bundt purløg
  • 2 godt modne avocadoer
  • Skinke/brødknas.

Trin 1.   Forbered

  1. Når det passer (f.eks. mens fisken tilberedes)
    1. Skyl og tør purløg og skær dem i 3 mm stykker.
    2. Flæk avokadoerne, skær dem i 2-3 mm tykke skiver og dryp med lidt citronsaft.
  2. Tag stykkerne ud af posen, del hvert stykke i 2 og salt dem.

Trin 2.   Pak/vakuumer

  1. Læg fiskestykkerne med lidt mellemrum i en pose.
  2. Vakuumer med maksimalt vakuum. Læg på frost hvis det ikke skal tilberedes med det samme.

Trin 3.   Tilbered

  1. Tilbered ved den ønskede temperatur i den angivne tid.

Trin 4.   Færdiggør

  1. Når tilberedningstiden er gået: Skær posen op hele vejen rundt, så det øverste lag kan løftes af.
  2. Løft forsigtigt fisken (den falder let fra hinanden) over på tallerken/fad med en paletkniv.
  3. Fordel avocado-skiver og drys med skinke/brødknas og purløg.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.