Torskerogn – 80°/1’00

Torskerogn bliver rigtig godt i SV: Den bliver meget saftig og blød, med fin og sart smag af torskerogn og slet ikke tørt som det ellers let bliver. Tiden afhænger af rognens størrelse, her er regnet med et 5-6 cm tykt stykke. Man kan servere rognen direkte i skiver, eller man kan stege skiverne før servering.

4 personer (forret)

  • Torskerogn (bukser) på ca. 600 g
  • 1/2 tsk Maldon-salt

Trin 1. Forbered

  1. Salt rognen.

Trin 2.   Pak/vakuumer

  1. Pak rognen i køkkenfilm først (for at holde på formen), og så i vakuumpose.
  2. Vakuumer ved minimalt vakuum.

Trin 3.   Tilbered

  1. Læg posen i det opvarmede vand i den angivne tid.

Trin 4.   Færdiggør

  1. Pak forsigtigt rognen ud (den falder let fra hinanden) og fjern hinden ved hjælp af en lille skarp kniv.
  2. Skær i tykke skiver, evt. lidt på skrå og
    1. Server med det samme.
    2. Brun kort på panden i rigeligt smør (det kræver tykke skiver, så de ikke bliver tørre).

Server med (ristet) rugbrød, citron og god remoulade eller en kaperssauce.

(C) Copyright Karsten Tanggaard 2017-18. Billeder og indhold må kun gengives med skriftlig tilladelse.