Kvædemarmelade 90°/12:00

Kvædemarmelade indeholder sukker og citronskiver, der sammen med den tilberedt kvæde giver en dyb bitter/sød-smag, der er et godt modspil til søde og/eller fede desserter eller som supplement til ost. Marmeladen kan gemmes i lang tid i køleskab.

25 personer (tilbehør til ost eller dessert), ca. 25 g/person

  • 265 g kvæde (2 kvæder á ca. 350 g)
  • 400 g sukker (75 % af klargjort kvædevægt)
  • 100 g (1) økologisk citron (20 % af klargjort kvædevægt) i 1 cm skiver
  1. Fyld en stor skål halvt med koldt vand og pres saften af en halv citron ud i vandet (kvæderne opbevares her efter klargøring, så de ikke bliver brune).
  2. Skræl kvæderne og læg dem i citronvandet efterhånden.
  3. Flæk kvæderne og grav kernehuset ud med et melonjern (eller en teske). Fjern også stilk og blomst.
  4. Flæk de halve kvæder og skær dem i 1 cm skiver.
  5. Læg kvæderne i poser i ét lag.
  6. Vej hver pose, og kom 75 % sukker og 20 % citronskiver i.
  7. Pak, så posen slutter tæt.
  8. Tilbered 90°/12:00.
  9. Efter tilberedning: Køl af et kvarter i koldt rindende vand, og læg så posen på køl. (Efter tilberedning kan posen opbevares på køl i lang tid.)
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019