Sous vide-opskrifter med tid og temperatur for æg

Præcist tilberedt blødkogt æg eller røræg – eller den sikre bearnaise med 5 minutters arbejde.

Bearnaise i glas 60°/0:30

Bearnaise i glas 60°/0:30

Bearnaise og hollandaise (se side 351) er næsten det samme, men i bearnaisen er der hakket estragon og syre i ...
Læs Mere
Egg bites (portions-æggestand) 75°/1:15

Egg bites (portions-æggestand) 75°/1:15

Tilberedt sous vide bliver egg bites cremede og silkebløde. De kan bruges til brunch, som frokokostret eller som tilbehør til ...
Læs Mere
Hollandaise (i glas) 60°/0:30

Hollandaise (i glas) 60°/0:30

Hollandaise (med citron som syre) Hollandaise og bearnaise (side 349) er næsten det samme. I hollandaisen er der syre i ...
Læs Mere
Hvordan tilberedes det perfekte æg?

Hvordan tilberedes det perfekte æg?

Det har jeg undersøgt ved at tilberede 24 æg på forskellig måde og fotograferet resultatet: Temperaturer fra 64° til 69° ...
Læs Mere
Risalamande 100°/1:00

Risalamande 100°/1:00

Risalamande bliver ikke markant bedre af at blive tilberedt sous vide, men det er nemt, fordi man blander ingredienserne, putter ...
Læs Mere

Alle opskrifter stammer fra bogen “Sous vide 2.0”. Her findes desuden disse opskrifter med æg (og mælk):

Sous vide 2.0
  • Affogato
  • Crème brûlée
  • Iscreme (Crème Anglaise)
  • Frugt- eller bær-is
  • Ribs/chokoladeiskage
  • Sandkage
  • Sabayonnecreme
  • Yoghurt
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019