Sous vide-opskrifter med tid og temperatur for frugt og grønt

Sous vide kan tilberede frugt og grønt så det bevarer al smag og kraft og får det perfekte bid.

Asparges, grønne 85°/0:15

Asparges, grønne 85°/0:15

Godt til kylling, laks og/eller (rør)æg. Eller med hollandaise. Asparges er en grøntsag, der har sæson i forsommeren (fås importeret ...
Læs Mere
Aubergine-mozzarella-tomat-sandwich 85°/0:30

Aubergine-mozzarella-tomat-sandwich 85°/0:30

Denne grønne sandwich tilberedes traditionelt i ovn, men ved at forberede aubergineskiverne i sous vide, bliver de perfekt møre, uden ...
Læs Mere
Æble/svesketrifli 85°/0:30

Æble/svesketrifli 85°/0:30

Med sous vide-tilberedning kan man beholde lidt bid og struktur i frugten, især æblerne. 4 personer Æblekompot350 g spiseæbler (af ...
Læs Mere
Blommer, flødecreme og pistacienødder 75°/0:15

Blommer, flødecreme og pistacienødder 75°/0:15

Den rå frugt kan være lidt svag i sma­gen, men sous vide-tilberedning vil koncentrere den smag, der er, og generelt ...
Læs Mere
Gulerødder 85°/1:00

Gulerødder 85°/1:00

Tilberedt sous vide bliver gulerødderne netop møre med et lille bid, en fin sødme og stor smag af gulerødder. Gulerod ...
Læs Mere
Kartofler, brunede 85°/1:30

Kartofler, brunede 85°/1:30

Tilbehør til julemaden eller anden fed mad med gris eller and. Større portioner laves ad flere gange, ellers hænger karamellen ...
Læs Mere
Kartofler, hvide 85°/1:30

Kartofler, hvide 85°/1:30

Til ”De ”almindelige” kartofler (evt. med krydderier). Hvis de er nye, skal de kun have 1:00. 4 personer som tilbehør ...
Læs Mere
Kvædemarmelade 90°/12:00

Kvædemarmelade 90°/12:00

Kvædemarmelade indeholder sukker og citronskiver, der sammen med den tilberedt kvæde giver en dyb bitter/sød-smag, der er et godt modspil ...
Læs Mere
Løgkompot med balsamico 85°/2:00

Løgkompot med balsamico 85°/2:00

Den syrlige fedme gør den god som tilbehør til mørbrad af gris med rugbrød. Kan efter åbning holde sig en ...
Læs Mere
Majskolber 75°/1:00

Majskolber 75°/1:00

Majs sælges oftest let umodne (fordi de ellers vil være tørre i toppen), men ved tilberedning udvikler de nogen sødme ...
Læs Mere
Pommes frites 90°/0:30

Pommes frites 90°/0:30

Giver meget sprøde og luftige fritter. Fritterne skal fryses før anden omgang friture og kan da gemmes flere måneder før ...
Læs Mere
Rabarber/jordbær med vaniljecreme 60°/1:00

Rabarber/jordbær med vaniljecreme 60°/1:00

Når man tilbereder rabarber sous vide på denne måde, er de møre, men stadig med lidt bid – og farve ...
Læs Mere
Ratatouille 85°/0:30

Ratatouille 85°/0:30

En frisk ratatouille med bid. Tilbehør til især lam og gris. Kan forberedes flere dage i forvejen, gemmes på køl ...
Læs Mere
Rødbeder, syltede 85°/3:00

Rødbeder, syltede 85°/3:00

Traditionelt tilbehør til pålæg på rugbrød. Sent på sæsonen er rødbederne mere hårde, og så kan man give dem 1-2 ...
Læs Mere
Rødkål 85°/1:20

Rødkål 85°/1:20

Denne rødkål er lidt mere frisk og let end de fleste købe-rødkål og er et godt supplement til fed (jule)mad ...
Læs Mere
Spidskålssalat med æbler og bacon 65°/0:30

Spidskålssalat med æbler og bacon 65°/0:30

Spidskålen har stadig bid og struktur, men er ikke rå, og det passer godt til den friske syre og sødmen ...
Læs Mere
Spinat 85°/0:15

Spinat 85°/0:15

Spinat tilberedt sous vide får en mild og rund smag uden bitterhed, og den har stadig bid efter 15 min ...
Læs Mere
Vindruer 85°/0:15

Vindruer 85°/0:15

Vindruer kan med kort sous vide-tilberedning bruges som en frisk dessert sammen med en sabayonnecreme eller blot flødeskum eller græsk ...
Læs Mere

Alle opskrifter stammer fra bogen “Sous vide 2.0”.

Her findes desuden disse opskrifter:

Sous vide 2.0
  • Agurkesalat
  • Asparges, hvide
  • Blomkålssupe/puré
  • Blomme/løg/æble-chutney
  • Coleslaw
  • Forårsløg
  • Græskar
  • Kantarelstuvning
  • Kartoffelsalat med agurk og ærter
  • Kartofler, fløde-
  • Kartofler, krydder-
  • Kartofler, nye med dild og ærter
  • Kartoffelmos
  • Kvædemarmelade
  • Kål
  • Løg: Syltede perleløg/skalotteløg
  • Løgkompot med balsamico
  • Pære
  • Rabarber/jordbær med vaniljecreme
  • Ramsløgsolie
  • Ribsgele
  • Rodfrugtpuré
  • Rødbedestave
  • Rødbeder, syltede
  • Salat: Bulgursalat, Sofies
  • Salat: Couscous-salat med savoykål
  • Salat: Panzanella
  • Selleristave
  • Spidskålssalat med æbler og bacon
  • Spinat
  • Svampe, syltede
  • Tomatsalat
  • Tranebærkompot
  • Vandmelon/fetasalat
  • Vindruer
  • Æbler, bagte
  • Æblekompot
  • Æble/sveskemos med andefedt
  • Æble/svesketrifli

På side 334-339 i bogen “Sous vide 2.0” findes listen over 148 gennemprøvede sous vide tider og temperaturer for frugt og grønt. Det forventede resultat for hver tilberedning er beskrevet:

  • Abrikos, delt, uden sten 1
  • Abrikos, delt, uden sten 2
  • Ananas, kvarte
  • Ananas, skiver
  • Appelsin, både uden skind
  • Artiskok-bund, hel 1
  • Asparges, grønne 1
  • Asparges, grønne 2
  • Asparges, grønne 3
  • Asparges, hvide 1
  • Asparges, hvide 2
  • Asparges, hvide 3
  • Aubergine, skiver 1
  • Aubergine, skiver 2
  • Aubergine, skiver 3
  • Banan, skrællet
  • Beder, 2-cm skiver
  • Bladbede, blade
  • Bladbede, stængler
  • Bladselleri, skrællet
  • Blomkål, skiver
  • Blomkål, skiver eller buketter
  • Blomme, udstenet og halveret 1
  • Blomme, udstenet og halveret 2
  • Blomme, udstenet og halveret 3
  • Blåbær 1
  • Blåbær 2
  • Broccoli
  • Brombær
  • Bønner, grønne
  • Daikon-radise, skrællet, skiver
  • Daikon-radise, skrællet, stykker
  • Fennikel, halveret
  • Fersken, udstenet, halveret
  • Fersken, udstenet, i kvarte
  • Figen, delt i kvarte 1
  • Figen, delt i kvarte 2
  • Forårsløg 1
  • Forårsløg 2
  • Glaskål, 2-3 mm skiver 1
  • Glaskål, 2-3 mm skiver 2
  • Glaskål, 2-3 mm skiver 3
  • Grapefrugt, både
  • Græskar 1
  • Græskar 2
  • Græskar 3
  • Grønkål, uden grove ribber 1
  • Grønkål, uden grove ribber 2
  • Gulerod, stor 1
  • Gulerod, stor 2
  • Gulerod, stor 3
  • Hindbær-puré
  • Hvidkål, 5 mm strimler
  • Hvidkål, 5 mm strimler eller 1/8 1
  • Hvidkål, 5 mm strimler eller 1/8 2
  • Hvidløg som confit, pillede
  • Hvidløgsfed, pillede
  • Jordbær, 1 cm skiver
  • Jordskok
  • Julesalat, hel
  • Kaki, stilken fjernet, skrællet og skiveskåret
  • Kantarel 1
  • Kantarel 2
  • Kartoffel, bage 1
  • Kartoffel, bage 2
  • Kartoffel, mellemstørrelse 1
  • Kartoffel, mellemstørrelse 2
  • Kartoffel, mellemstørrelse 3
  • Kartoffel, mindre
  • Kartoffel, nye danske
  • Kartoffel, pommes frites 13 mm
  • Kartoffelmos, kartofler til
  • Kirsebær, hele udstenede 1
  • Kirsebær, hele udstenede 2
  • Kiwi, skrællet og i skiver
  • Klementiner, skrællede
  • Knoldselleri, 3-cm skiver
  • Knoldselleri, stykker
  • Kokosnød, stykker uden skal og skræl
  • Kvæde, 1/8-stykker
  • Kålrabi/knudekål, skiver
  • Løg, gule. Pillede, halverede
  • Løg, gule/røde. Pillede og delt
  • Løg, røde. Pillede, halverede
  • Madbanan (plantain), skiver uden skræl
  • Majroe
  • Majskolbe, hel 1
  • Majskolbe, hel 2
  • Majskolbe, hel 3
  • Mango, skrællet og uden sten
  • Melon, skrællet og udkernede skiver
  • Nekatarin, halveret 1
  • Nekatarin, halveret 2
  • Okra
  • Papaya
  • Pastinak, skrællet, stykker
  • Peberfrugt, 5 mm skiver
  • Perleløg. Hele, pillede 1
  • Perleløg. Hele, pillede 2
  • Persillerod
  • Porre 1
  • Porre 2
  • Porre 3
  • Portobello-svamp, skiver
  • Pære, delt og udkernet 1
  • Pære, delt og udkernet 2
  • Pære, delt og udkernet 3
  • Rabarber, stykker 1
  • Rabarber, stykker 2
  • Rabarber, stykker 3
  • Radiser
  • Radiser, runde
  • Ramsløg
  • Ratatouille
  • Ribs
  • Ribsgele
  • Rosenkål
  • Rødbeder
  • Rødbeder, skiver (som syltede)
  • Rødkål 1
  • Rødkål 2
  • Rødkål 3
  • Savoykål i kvarte 1
  • Savoykål i kvarte 2
  • Savoykål i kvarte 3
  • Skalotteløg, hele, pillede 1
  • Skalotteløg, hele, pillede 2
  • Skorzonerrod
  • Spidskål, i kvarte 1
  • Spidskål, i kvarte 2
  • Spidskål, i kvarte 3
  • Spinat
  • Squash (zucchini) i 2 cm skiver
  • Stikkelsbær
  • Stikkelsbær-marmelade
  • Svampe og champignon, stykker
  • Tomat, cherry
  • Tomat, skiver
  • Tranebær
  • Vindrue
  • Yams/maniok/cassava skrællet, uden kerne
  • Æble, halveret og udkernet 1
  • Æble, halveret og udkernet 2
  • Æble, halveret og udkernet 3
  • Æble, mad-, som mos
  • Ærter 1
  • Ærter 2
  • Ærter 3
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019