Gulerødder 85°/1:00

Tilberedt sous vide bliver gulerødderne netop møre med et lille bid, en fin sødme og stor smag af gulerødder.

Gulerod kendes især i den orange udgave, men findes også i gul, hvid og lilla (de smager ens). Den er rig på A-vitamin, der er fedtopløseligt, så den kan med fordel tilberedes med lidt fedtstof (smør).

De bedste gulerødder har groet langsomt, så de får mere smag. En frisk gulerod skal have et tydeligt knæk.

4 personer (som tilbehør)

  • 300 g gulerødder (gerne i forskellige farver), skrællede (og meget tykke gulerødder flækkede) eller skåret i 3-4 cm skiver
  • 1 g (1/4 tsk) salt
  • 30 g blødt smør
  • 10 g (2-3) friske timiankviste
  1. Fordel salt og smør i vakuumposen (tryk smørret ud så det fordeles på posens sider) og læg gulerødderne i. Hvis der er lilla gulerødder, skal de pakkes i en separat pose, ellers vil de misfarve de andre.
  2. Vakuumer ved maksimalt tryk.
  3. Tilbered efter ønske (her er brugt 85°/1:00, andre tid/temperaturer på side 290).
  4. Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
    • Lad maden blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan den holde sig nogle dage på køl.
    • Opvarm i hanevarmt vand i posen i 30 min. Åbn og hæld væden fra.
  5. EVENTUELT: Grill gulerødderne på en maksimal varm (grill)pande eller havegrill i 45 sek. på hver side.
  6. Fordel gulerødderne på serveringsfad og pynt med timianblade/kviste og salt og groftkværnet peber.
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019