Rabarber/jordbær med vaniljecreme 60°/1:00

Når man tilbereder rabarber sous vide på denne måde, er de møre, men stadig med lidt bid – og farve og smag er ekstraordinær. Her blandet med friske jordbær og en blød og frisk vaniljecreme til en rigtig sommerdessert.

6 personer

  • 200 g rabarber, i 2-3 cm stykker
  • 70 g (rør)sukker
  • 200 g jordbær i ½ cm skiver
  • 150 g piskefløde
  • 50 g skyr
  • ½ vaniljestang
  • 50 g letristede hasselnødder eller pistacienødder
  1. Bland rabarberstykker og sukker godt sammen.
  2. Pak ved maksimalt tryk, så hver pose bliver maksimalt 3 cm tyk.
  3. Tilbered efter smag (side 308).
  4. Køl poserne af og læg på køl i et par timer. Her kan de evt. holde sig flere uger i ubrudte poser.
  5. Klargør jordbær.
  6. Hæld saften fra rabarberne i en skål.
  7. Bland rabarber og jordbærskiver.
  8. Pisk fløden til skum og vend skyren i.
  9. Fordel nødder øverst, og dryp evt. rabarbersaften over.
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019