Roastbeef 56°/8:00

Roastbeef tilberedes traditionelt i en 200° varm ovn indtil en centrumstemperatur på 56° (eller ved at koge den i 25 min og derefter brune den i friture). Ved at tilberede den sous vide får man et mere saftigt resultat, og desuden lidt mindre svind.

Hvis den skal serveres som pålæg, kan man give den 2 timer mindre, da den i tyndere skiver vil opfattes mere mør.

8 personer

  • 1200 g okseinderlår
  • Snor
  • Salt
  1. Salt stykket og snør det til en rund form.
  2. Pak, så posen presses godt sammen.
  3. Tilbered som ønsket (her er brugt 56°/8:00, andre tid/temperaturer side 90).
  4. Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:                   
    • Lad maden blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge.
    • Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand 1 time for at lune maden.
  5. Brun kødet ved høj varme i 2-3 min. (vend den flere gange) og fjern snoren.
  6. Skær i 1 cm skiver og server med det samme.
Sous vide 2.0Opskrift fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019