Sous vide 2.0 blog

Diskussioner om sous vide, nye opdagelser, tips og tricks – og mine svar på dine spørgsmål.

/ Okse, Opskrifter
Côte de bouef - kæmpen der har godt af sous vide

Côte de bouef – kæmpen der har godt af sous vide

En côte de bouef er en oksekotelet der ofte vejer over 1 ...
Læs Mere
/ Ikke kategoriseret
Egg bites - lav dem selv i sous vide

Egg bites – lav dem selv i sous vide

Egg bites er blevet et populært hurtigt måltid på f.eks. Starbucks (der ...
Læs Mere
Bearnaise sous vide-tilberedt i glas - de 3 nemme trin

Bearnaise sous vide-tilberedt i glas – de 3 nemme trin

Bearnaise (og hollandaise) er en af de steder, hvor man kan spare ...
Læs Mere
/ Ikke kategoriseret
Spørgsmål eller kommentarer? De er meget velkomne!

Spørgsmål eller kommentarer? De er meget velkomne!

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller gode ideer til sous vide, så ...
Læs Mere
/ Jul, Opskrifter
Juleaften - fest uden stress

Juleaften – fest uden stress

Julemenuen er opdateret ift. sidste år og mange gode ideer tilføjet. Næsten ...
Læs Mere
/ Ikke kategoriseret
Podcast om sous-vide

Podcast om sous-vide

I juni 2018 havde jeg besøg Dennis Ravn fra Go'NOVA der har ...
Læs Mere
/ Test, Tips
Hvordan genopvarmes og færdiggøres nedkølet mad?

Hvordan genopvarmes og færdiggøres nedkølet mad?

Man kan sagtens sous vide-tilberede og derefter nedkøle madvarer og opbevare dem ...
Læs Mere
/ Dessert, Frugt, Sæson, Tips
Rabarber, hvordan fryses de bedst?

Rabarber, hvordan fryses de bedst?

Rabarber er vidunderlige i starten af sommeren, og det er oplagt at ...
Læs Mere
/ Ikke kategoriseret
Slagteriskolens sous vide-certificering er nu klar

Slagteriskolens sous vide-certificering er nu klar

Jeg har sammen med slagteriskolen i Roskilde udviklet et sous vide-kursus (AMU) ...
Læs Mere
/ Opskrifter
Sous vide-opskrifter: Mange nye tilføjet

Sous vide-opskrifter: Mange nye tilføjet

Jeg har tilføjet mange nye sous vide-opskrifter på sousvidebogen.dk og ordnet dem ...
Læs Mere
/ Tips
Kernetid og holdtid

Kernetid og holdtid

Tilberedningstiden for kød kan opdeles i 2: KERNETID (tiden indtil kernetemperaturen er ...
Læs Mere
/ Fisk, Grønt, Oksekød, Opskrifter, Sæson
Februars opskrifter

Februars opskrifter

Rodfrugter, torsk og torskerogn er bl.a. i sæson i februar, og derfor ...
Læs Mere
/ Fisk, Grønt, Oksekød, Opskrifter, Sæson
Januars opskrifter

Januars opskrifter

Rodfrugter, torsk og torskerogn er bl.a. i sæson i januar, og derfor ...
Læs Mere
/ Ikke kategoriseret
Nytårsmiddag uden stress med sous vide

Nytårsmiddag uden stress med sous vide

Et forslag til nytårsmiddagen, hvor det meste kan forberedes i dagene før ...
Læs Mere
/ Jul, Opskrifter
Juleaftens middag: Start ugen før og undgå stress

Juleaftens middag: Start ugen før og undgå stress

Julemenuen er nu færdig. Næsten det hele laves med sous vide: Bedre ...
Læs Mere
/ Ikke kategoriseret
Mindre svind med sous vide?

Mindre svind med sous vide?

En steg tilberedt i ovnen svinder mere og bliver ikke så saftig ...
Læs Mere
/ Ikke kategoriseret
Hvordan tilberedes det perfekte æg?

Hvordan tilberedes det perfekte æg?

Det store ægsperiment (sorry) har jeg foretaget ved at tilberede 24 æg ...
Læs Mere
/ Fest uden stress, Jul
Sous vide: Jul uden stress

Sous vide: Jul uden stress

Så lav det meste - eller det hele - sous vide i ...
Læs Mere
/ Udstyr
Kammervakuum – hvad skal man se efter?

Kammervakuum – hvad skal man se efter?

De professionelle foretrækker en (dyr) kammervakuummaskine fremfor en vakuumskinne (vakuumsuger). Normalt kan ...
Læs Mere
/ Ikke kategoriseret, Udstyr
Sous vide-staves støjniveau

Sous vide-staves støjniveau

Der er stor forskel på sous vide-staves støjniveau, som man kan høre ...
Læs Mere
/ Ikke kategoriseret
Sous vide-bade støjer ikke - eller hvad...?

Sous vide-bade støjer ikke – eller hvad…?

(fra venstre: Caso SV 500, Steba SV1 Precision, OBH Precision, Steba SV ...
Læs Mere
Er der bedre metoder til godt oksekød end sous vide?

Er der bedre metoder til godt oksekød end sous vide?

Birte Hassel fortæller i et indlæg i dag i facebook-gruppen "Danske SousVide Entusiaster", at hun og ...
Læs Mere
/ Grønt, Opskrifter
Grønne asparges-fest

Grønne asparges-fest

I denne uge var jeg så heldig at få fat i de ...
Læs Mere
/ Fødevaresikkerhed, Tips
Nedkøling af madvarer til opbevaring - opdateret med frost!

Nedkøling af madvarer til opbevaring – opdateret med frost!

Man kan sagtens tilberede mad sous vide, køle det ned og opbevare ...
Læs Mere
/ Test, Tips, Udstyr
Sous vide-apparaters energiforbrug - nu også med dampovn!

Sous vide-apparaters energiforbrug – nu også med dampovn!

Testen er nu udvidet med en dampovn med sous vide-funktion, se detaljer ...
Læs Mere
Forslag til grill-middag, der er forberedt sous vide

Forslag til grill-middag, der er forberedt sous vide

Forslag til grill-middag, der er forberedt sous vide Evt. forret Kammusling med ...
Læs Mere
/ Lammekød, Oksekød, Svinekød, Tips, Vildt
Opvarmning fra køl før bruning - hvor længe?

Opvarmning fra køl før bruning – hvor længe?

Når man skal færdigtilberede madvarer (kød) der har ligget på køl, er ...
Læs Mere
/ Ikke kategoriseret
Sous vide-demo hos H.W. Larsen på lørdag

Sous vide-demo hos H.W. Larsen på lørdag

Lørdag den 10. juni står jeg sammen med Martin Ankerstrøm Rasmussen (grill-eksperten) ...
Læs Mere
/ Tips
Tilbered sous vide direkte fra frost

Tilbered sous vide direkte fra frost

Man kan tilberede madvarer direkte fra frost, hvis de blot er pakket ...
Læs Mere
/ Dessert, Kurser, Meyers Madhus, Tips
Klaret smør er perfekt til bruning efter sous vide

Klaret smør er perfekt til bruning efter sous vide

Kurset i sous vide hos Meyers Madhus onsdag den 10. maj havde ...
Læs Mere
/ Ikke kategoriseret
Klaret smør (og ghee)

Klaret smør (og ghee)

I klaret smør er det normale smørs vand og mælkeproteiner fjernet, så der kun ...
Læs Mere
/ Dessert, Frugt
Rabarberdessert med mandelmarengs og vaniljecreme

Rabarberdessert med mandelmarengs og vaniljecreme

Rabarber tilberedt sous vide (60°/1:00) er i sig selv forrygende: De er ...
Læs Mere
Årets første rabarber hos Meyers Madhus

Årets første rabarber hos Meyers Madhus

Selvom der har rigtig meget kød på menuen hos Meyers Madshus' sous ...
Læs Mere
1.500 smagsprøver på sous vide

1.500 smagsprøver på sous vide

Lørdag den 29. maj havde Farum Bytorv 40 års jubilæum og jeg ...
Læs Mere
/ Fødevaresikkerhed, Plastik, Udstyr
Sous vide-seminar hos Landbrug og Fødevarer

Sous vide-seminar hos Landbrug og Fødevarer

Onsdag den 26. april 2017 deltog ca. 60 mennesker fra forskning, industri ...
Læs Mere
Sous vide-kursus i Meyers Madhus, 6. april: Asparges rykker!

Sous vide-kursus i Meyers Madhus, 6. april: Asparges rykker!

Det tredje sous vide-kursus i Meyers Madhus, godt 5 timers intensivt og ...
Læs Mere
/ Tips, Udstyr
Isolering af sous vide-kar

Isolering af sous vide-kar

Det kan virkelig betale sig! Hvis man isolerer bund og sider, og ...
Læs Mere
/ Foredrag, Frugt
Dansk Farmaceutisk Forening

Dansk Farmaceutisk Forening

Dansk Farmaceutisk Forening havde i slutningen af marts 2017 inviteret mig til ...
Læs Mere
/ Udstyr
Besøg på Sammic-fabrikken i Spanien

Besøg på Sammic-fabrikken i Spanien

I slutningen af februar 2017 var jeg inviteret til Spanien for at ...
Læs Mere
/ Kurser, Meyers Madhus, Oksekød
Sous vide-kursus i Meyers Madhus - premieren!

Sous vide-kursus i Meyers Madhus – premieren!

Første kursus i Meyers Madhus på Nørrebro i København med masser af forberedelse, ...
Læs Mere
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *